02 Kasım 2011

DEPREMİ YAŞAMAK

Öncelikle beni merak edip mesaj yazan ,ben ve ailemiçin endişelenen arkadaşlarım çok teşekkür ederim, Allaha Şükür depremi evde yaşayan ben, çocuklarım , annem ve eşim gayet iyiyiz. Gerçi büyük oğlum (5 yaşında) depremle yatıp depremle kalkmaya , bir hikaye gibi depremi anlatmaya başladı.''Anne biz neden evimize gitmiyoruz,biz neden ömerlerde kalıyoruz?''
gibi sorular sormaya başladı.

İnsan bir şeyi yaşamadan ;o şey hakkında ne kadar televizyonda haber izlerse izlesin ,o şey hakkında ne kadar film , kayıt yada görüntü izlerse izlesin yada o şeyle igili nekadar okursa okusun bir anlam ifade etmediğini anladım bu afeti yaşadıktan sonra .Allah düşmanımın başına vermesin , bu deneyimo kadar kötü ki. Evden kendimizi zor attık , ama dışarda yaşadıklarımız ve gördüklerimiz evde hissettiklrimiz kadar kötüydü.Mahşeri bir kalabalık akın akın ne yapacağını bilmeden binalardan uzaklaşmaya çalışıyor , çığlıklar ,ağlamalar , dualar birbirine karışıyordu.
Vademiz dolmamış demek ki diyorum , Allaha şükür ailemden hiçbiri bir zarar görmedi ,evimizde de önemli ölçüde bir hasar yok, bazı ufak çatlaklar , sıvaları döküldüğü yerler var.Ama biz o eve tekrar nasıl gireceğiz yada girdiğimizde o psikolojiyi nasıl atlatıcağız bilmiyorum.
Çok şükür sokakta kalmadık ,gidebileceğimiz yerler vardı.Ama ya o sokakta kalanlar , bu kış kıyamette çadırlarda yaşamak !
Bazı öğretmen arkadaşlarımın evlerine ''girilemez '' denmiş, yada aşırı hasarlı .Bu afetin içinde bir de ev arama telaşına düşenler var.Milli eğitim bakanımız halimize bakmış ! Öğretmenlerimiz 14 kasımda işbaşı yapacak demiş...
Okullar yıkılmış yada hasarlı , öğretmenlerin ve öğrencilerin kalacak yer sorunu var , böyle bir durumda öğretme nasıl başlanıcak ???

6 yorum:

nalan dedi ki...

Meralim,tekrar geçmiş olsun.
Biz bölgeyi terkedenlerdendik 1999da. Döndüğümüzde kalanların daha çabuk kendine gelebildiğini gördük .Biz ise hal yaralıydık.Psikologlar çocukların korktukları,ürktükleri ile oynaya oynaya başettiklerini söylüyor. Oğlunun böyle yapması onu daha tez toparlanacağının göstergesi.
Dönmek sana da iyi gelebilir gibi geliyor bana. Mümkünse evini değiştir derim. Allaha emanet ol.Allah bir daha göstermesin.

Tontirik Tarifler dedi ki...

çok geçmiş olsun..Allah bir daha yaşatmasın böyle afetleri..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım iyilik haberlerinize sevindim. psikolojilerinizin toparlanması epey vakit alacaktır mutlaka şükürler olsun önce can sağlığı ben de bugün kolimi postaya verdim umarım Van valiliğince gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır.
deprem yaşamak gerçekten çok zor sarsıntılarla bile irkiliyoruz sizlerin yaşadığı anlatılır şey değil.
Rabbim tekrarından korusun ama en önemlisi bina yapan yürklere merhamet nasip etsin insanca düşünmelerini nasip etsin. çünki kayıpların hepsi binalar yüzünden gitti:((

nrhnmrl dedi ki...

:(
Meralcim çok çok geçmiş olsun.Çok sevindim iyi olduğunuza.
Çok üzgünüm.Allahım korusun sizleri

mavii dedi ki...

merkascım inanmıyorum sen vandamıydın:( ay inanki çok üzgünüm çok şükür ki iyisiniz ya allah korumuş cnmm allah yardım etsin ordaki herkese çok zor

mavilale dedi ki...

senden haber almak harika gerçekten allah size ve tüm van halkına allah sabır versin gücünüzü artırsın canım