28 Mart 2010

Tuvaleti Olmayan Okullar


Bu çocuklar okula gidiyor ,gidiyor ama ne zorluklarla mücadele ediyor.Tuvalet gibi basit bir ihtiyaçlarını karşılamak için tenekeden yapılmış suyu ,musluğu olmayan bir barakaya gidiyorlar.Onlar gibi pekçok çocuk tuvaleti olmayan okullarda eğitim almaya,gelecek için faydalı bireyler olmaya çalışıyor.
Böyle ihtiyacı olan okulların öğretmenleri biz bloggerlara ulaşarak bu yazıyı insanlara duyurmamızı ve yardım edilmesine vesile olmamızı istiyorlar.
Tuvaleti olmayan okulların tuvaletinin yapılmasını sağlamak için kurulmuş bir site '' okulumuza tuvalet'' orda acil olarak tuvalete ihtiyacı olan okulların listesi var.

Aşağıda bu okullardan birinin öğretmeninden gelen bu çağrıya kulak verin;


Erzurum Karayazı ilçesinin 8 km uzağındaki Karaağıl köyünde Karaağıl İlköğretim Okulunda çalışmakta olan 1-A sınıf öğretmeniyim.göreve başlayalı henüz 5 ay oldu.Bu ilköğretim okulunda bir çok öğrenci bulunmakta. 1.sınıf öğrencilerim benden tuvalet için izin istediklerinde o tenekeden yapılmış derme çatma kulübeye gidiyorlar su olmayan bu tuvalet bozmasında keskin bi koku olmasına rağmen burayı kullanmak zorundalar. Üstelik biz öğretmenler için de durum böyle. Öğrencilerimin ellerinde çok fazla siğil var. Ellerini yıkayacak bir ortam olmadığından da bu virüs hastalığı öğrenciden öğrenciye bulaşıyor. Okuluma tuvalet yapılmasını isterken onlara temiz olma alışkanlığı kazandıracağıma da söz veriyorum. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum.
Arkadaşlar,
Elinize ve yüreğinize sağlık.
Duygu ve düşünceleriniz ile yanlız olmadığımızı hissettirdiniz bize.
İyi siz ve sizin gibiler var.
Bu sorun hepimizin ortak sorunu!
Sizde çözüme katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Bir bilgi daha size vermek isterim.
HAKKARİ'DE 68 KÖY OKULUN TUVALETİ YOK !
Hakkari'de, tuvaleti bulunmayan okullardan biri de Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Köyü İlköğretim Okulu...
İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta 2 derslikli 66 öğrencisi bulunan Beyyurdu Köyü İlköğretim Okulunda tuvalet bulunmaması nedeniyle öğrenciler, teneffüslerde evlerine giderek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor.
Öğretmenler: Hakkı ve Ramazan Bey : 0534 686 71 15
Hakkai'de bu okullar için Hakkari'li Sn. Yılmaz ERDOĞAN ile iletişime geçip burda ki okulların başta tuvalet ve diğer eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Maalesef büyük insanlarla iletişim kurmak çok zor ! Araya yüksek tepeler çıkıyor.
İnternetin gücünü kullanarak ve sizler blog sitelerinizde "Yılmaz ERDOĞAN'a Acil Çağrı" konulu konu açarsanız seviniriz.
Ayrıca sizlerin çaba ve gayreti ile Erzurum'da ki tuvalet eksikliğinin giderilmesi ile ilgili çabamız hala sürmektedir.
Yapılan bu çalışmaların başarıya ulaşması sizlerin eseri olacaktır.
Saygılarımla,
Mahmut ŞANLIER
http://www.okulumuzatuvalet.org
0543 427 96 00

2 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Çok teşekkür ederiz, bizlere katıldığınız için. Sesimizi duyurabilmek için bu dayanışma gerekiyor.Sevgiler, selamlar.

Chilek dedi ki...

Tam destek vermişsiniz, teşekkürler:)